Londen is de hoofdstad van Engeland en heeft niet alleen zo’n negen miljoen inwoners, maar ook nog ontzettend veel toeristen. Dat is ook niet zo gek. Er is in de enorme stad heel veel te zien. Wanneer je echt alles wilt zien in Londen, heb je wel een maand nodig, maar als je maar tijd hebt voor een weekendje Londen, zijn hier een aantal highlights.

Buckingham Palace

Buckingham Palace is kortgezegd het huis van koningin Elizabeth. Het paleis is groots en indrukwekkend. Je hebt er vast wel eens een foto van gezien. De grootste toeristentrekker van Buckingham Palace is de wisseling van de wacht. De soldaten in de speciale uniformen met de hoge bonten helmen ken je vast wel. Ze zien er misschien grappig uit, maar vergis je niet: het zijn wel degelijk echte soldaten. Iedere dag, stipt om 11 uur, wisselen de soldaten van de wacht. Hier komen veel toeristen op af. Zit je hier niet op te wachten, dan is Buckingham Palace ook zonder deze ceremonie prachtig.

Tower of London

De Tower of London was vroeger een beruchte gevangenis. Hier werden ter dood veroordeelde criminelen vastgehouden en publiekelijk onthoofd. Tegenwoordig fungeert de Tower of London als een soort museum vol bijzondere historische objecten. Het hoogtepunt zijn voor veel mensen de kroonjuwelen. Deze kun je van heel dichtbij bestuderen, al worden ze natuurlijk wel goed beschermd door kogelvrij glas.

weekendje londen

London eye

Heb je weinig tijd maar wil je toch alles zien, vanuit het enorme reuzenrad de London Eye kun je de hele stad bekijken. Dit geeft je een prachtig beeld van Londen. Je zult wel van tevoren een kaartje moeten kopen of lang in de rij moeten staan, maar dat is absoluut de moeite waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *